Ulf Jiretorn

Rektor

Uppdrag:
Kommunfullmäktige - Ersättare
AB Gislavedshus - Ledamot

E-post: ulf.jiretorn@pol.gislaved.se

Följ Ulf Jiretorn

Ulf Jiretorn är fritidspolitiker i Gislaveds kommun. Till vardags jobbar han som rektor på Gislaveds Gymnasium och är bosatt i Gislaved.

Ulf Jiretorn är född och uppväxt i Ronneby, men flyttade till Gislaved för 30 år sedan. Han är gift och har två utflugna döttrar. Han har jobbat på Gislaveds Gymnasium sedan 1988 där han de första 11 åren var lärare i samhällskunskap och matematik. Sedan 19 år tillbaka har han varit skolledare där han för närvarande är rektor för den ekonomiska sektorn på gymnasiet.

Han har varit aktiv inom Moderaterna sen 1979 och började då inom Moderat Skolungdom och Moderata Ungdomsförbundet. Han var bland annat ansvarig för Moderat Skolungdom i Blekinge från 1980 till 1982 och var senare distriktsordförande för ungdomsförbundet i Blekinge från 1988 till 1989.

Efter flytten till Gislaved var han bland annat sekreterare i dåvarande Gislaved partiförening i 11 år och gruppsekreterare för fullmäktigegruppen i 14 år. Han har haft kommunala uppdrag i dåvarande Miljö- och hälsoskyddsnämnden, som vice ordförande i Socialnämnden i 8 år, som vice ordförande i kommunfullmäktige i 8 år och som vice ordförande i Gislaved Energi AB i 6 år. 

Ulf har även varit fackligt aktiv under lång tid. Han var kommunombud för Lärarnas riksförbund i 4 år och är sedan 18 år tillbaka lokal ordförande i Sveriges skolledarförbund. Han har tidigare bland annat varit en flitig schackspelare. Han gillar att resa och läser mycket.

Han har varit ledamot i kommunfullmäktige sedan år 1992 och är idag vice ordförande i AB Gislavedshus.

Följ oss

instagram