27 nov 2022

Nu har utbyggnationen och renoveringen av Ekbackens förskola i Burseryd startat

Under torsdagen den 17 november togs första spadtaget med hjälp av barnen. Projektet består av att bygga till den gamla delen av förskolan, Ekbacken 1, med två nya avdelningar samt renovera personalutrymmen i byggnaden. När bygget är klart kommer de tillfälliga barackerna, Ekbacken 2, att tas bort. 

17 nov 2022

Såhär vill vi utveckla Broaryd (och Lugnet)

Majoriteten och Moderaterna vill skapa möjligheter för utveckling i en av våra viktiga tätorter, Broaryd. Vi har under en längre tid följt utvecklingen i Broaryd där våra barn och unga måste ges bättre förutsättningar för en bra start i livet.

24 okt 2022

En mer effektiv budgetplanering och ekonomisk uppföljning

Nu förändrar vi planeringsprocessen för att frigöra både tid och resurser. Förändringen innebär att budgetramarna inte längre tas av kommunfullmäktige i maj utan istället ska ett enda budgetbeslut med föregående debatt i kommunfullmäktige ske i oktober. 

22 okt 2022

Viktigt markförvärv för att fortsätta utvecklingen av Anderstorp

Nu förvärvar kommunen mark i centrala Anderstorp och det rör sig närmare bestämt om marken där "Sportatlas" ligger idag. Förvärvet är en viktig komponent för att kunna förverkliga visionen "Bro till bro" i Anderstorp och kommunen får nu rådighet över all nödvändig mark inom visionsområdet.

8 okt 2022

Nytt styre klart i Gislaveds kommun

Socialdemokraterna, Moderaterna, Westbopartiet, Centerpartiet och Liberalerna avser styra Gislaved kommun i majoritet under mandatperioden 2023-2026.

25 aug 2022

Byggaktör för fler lägenheter klar i Anderstorp – utvecklingen av visionen "Bro till bro" är igång

Nu är det klart vilken aktör som tilldelas markanvisningen för byggnation i området Bastuberget, som är en del av centrumutvecklingsprojektet ”Bro till bro” i Anderstorp.

– Det är roligt att vi har två entreprenörer som visar på väldigt fina förslag i Anderstorp. Jag är väldigt glad att vi har kunnat fatta detta beslut och att vi är överens både politiskt och i förvaltningen om det vinnande förslaget. Det är en milstolpe att vi nu kan öppna upp Anderstorp och jobba vidare med visionen ”Bro till bro”, säger Anton Sjödell (M), ordförande i kommunstyrelsens näringsutskott.

Följ oss

instagram